Tasapainossa - Mielen hyvinvointi


Tasapaino auttaa luovimaan elämän myrskyissä.

Mielen hyvinvointi vaatii itsensä äärelle pysähtymistä ja oman mielen kanssa työskentelyä. Tämän työn voi tehdä vain itse, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin. Kirjoitan tätä Tasapainossa-palstaa psykologina auttaakseni sinua voimaan hyvin. Tarjoan sinulle tietoa, näkökulmia ja työkaluja.

Mielen kanssa työskentely ei ole vaivatonta, eikä nykymaailma päästä meitä helpolla. Psykologina olen nähnyt, miten rankkaa ja vaativaa elämä voi olla. Voi tuntua vaikealta voida hyvin. Mutta saan valmentajana myös nähdä, miten omaa elämäntyytyväisyyttä voi lisätä; ihan itse, arkisilla teoilla, pienillä asioilla. Saan työssäni mahdollistaa positiivisia muutoksia ja olen innoissani, että pääsen tekemään samaa myös tällä palstalla!Tasapainossa-palsta käsittelee psyykkisen hyvinvoinnin ylläpitoa ja vahvistamista. Mielen tasapaino ei tarkoita tasapaksua tyyneyttä. Tasapaino on sitä, että nautimme elämän myötätuulesta, mutta selviämme myös puuskittaisen vastatuulen tai myrskyjen kanssa palautuen aina lähtöasentoon, tasapainoon.

Psykologian tutkimuskohteena ovat ainutkertaiset yksilöt ja monimutkainen ihmismieli. Näin psykologiasta on muotoutunut tiede, johon kuuluu suoraviivaisten totuuksien sijaan erilaisten näkökulmien avaaminen. Tämä näkyy myös minun teksteissäni. Yksinkertaisten, kaikille sopivien pikaratkaisujen ja yleispätevien neuvojen sijaan annan ajateltavaa ja herätän sinut pohtimaan. Autan sinua tutkimaan mieltäsi ja hakemaan ratkaisuja. Tekstini eivät aina päästä sinua helpolla, mutta vinkkini saattavat helpottaa elämääsi. Voin antaa yksinkertaisia ideoita, mutta en helppoja valmisratkaisuita.


Vaikka blogiteksti ei korvaa ammattilaisen henkilökohtaista apua, toivon, että tekstini herättelevät ajattelemaan, miten voisit tehdä elämästäsi vielä parempaa. On sinusta kiinni, mitä elämässäsi haluat muuttaa ja mihin suuntaat. Ota siis tekstini vinkkeinä, joista hyödynnät niitä, joita tarvitset.

Tämän palstan ydinajatus on auttaminen. Kirjoitan näitä tekstejä juuri sinua varten. Siksi haluan kirjoittaa aiheista, jotka koskettavat sinua ja auttavat sinua eteenpäin. Niinpä toivon, että sinä kerrot, mistä aiheesta haluaisit lukea ja mikä olisi sinulle hyödyllistä.


Voitko ottaa pienen hetken itsellesi ja kuulostella:

Mitä sinulle kuuluu nyt? Mihin olet elämässäsi tyytyväinen, mihin tyytymätön? Haluaisitko johonkin muutosta? Pääsetkö muutoksessa eteenpäin? Estääkö jokin sinua tai kaipaisitko vinkkejä, joiden avulla edetä? Puuttuuko sinulta tietoa, joka auttaisi sinua kohti sitä, mitä haluat? Mihin kaipaisit vastauksia?

Kerro Embrosén Instagramiin 16.10.2018 mennessä tämän tekstin jaon yhteyteen, mistä aiheesta haluaisit lukea Tasapainossa-palstalta. Kommentointi kannattaa, sillä poimin ideoita tuleviin teksteihini toiveidenne pohjalta. Saatat siis saada tekstin juuri sinua puhuttelevasta aiheesta! Lisäksi arvomme yhdelle Instagrammissa kommentin jättäneelle yhden suosikkikirjoistani: Maaret Kallion kirjan Lujasti Lempeä.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki