Mitä ovat yoni egg -kivet?


Yoni egg -kivet tai 'jademunat' ovat vielä suhteellisen tuore tuttavuus Suomessa. Moni on saattanut kuulla puhuttavan jademunista esimerkiksi joissain joogapiireissä, mutta ei välttämättä tiedä mitä ne tarkalleen ottaen ovat ja kuinka niitä käytetään. Naiset ympäri maailmaa hehkuttavat yoni eggien terveyttä edistäviä vaikutuksia ja jotkut ovat jopa muodostaneet niiden ympärille tietynlaisen oman voimaannuttavan 'uskonnon'. Kivet on tarkoitettu erityisesti naisille ja niiden perimmäisenä tarkoituksena on vahvistaa naisellista, seksuaalista ja henkistä yhteyttä itsensä kanssa.

Yhä useammassa paikassa törmää erilaisiin naiseuteen, naiselliseen voimaantumiseen ja seksuaalisuuteen liittyviin tapahtumiin, workshopeihin ja naistenpiireihin. Niiden kautta pyritään ennen kaikkea tutustumaan itseen, kuuntelemaan kehoaan, vahvistamaan itseluottamustaan ja parantumaan esimerkiksi erilaisista seksuaalisten traumojen jättämistä jäljistä. Tarkoituksena on myös tuoda naisia yhteen, vahvistaa naisten välisiä suhteita ja voimaantua yhdessä. Ikivanha sanskriitin sana 'yoni' tarkoittaa 'pyhää aluetta' ja sillä viitataan naisten sukupuolielimiin, kohtuun sekä vaginaan. Tätä pyhää aluetta on palvottu itämaisissa kulttuureissa jo muinaisilta ajoilta asti ja sitä pidetään kaiken elämän, luovuuden ja rakkauden keskuksena. Joissain uskomuksissa yonin ajatellaan toimivan jopa aivojen sijaan kaiken naisen hyvinvoinnin keskuksena. Vaginaan asetettavien yoni egg -kivien yksi tavoite onkin saada yhteys tähän osaan kehossa ja lisätä tätä kautta esimerkiksi seksuaalista hyvinvointia.


Yoni egg -kiviä on käytetty arviolta jo yli 5000 vuoden ajan ja niiden juuret juurtavat Kiinan palatseihin, jossa naiset käyttivät jadekiviä lantionpohjalihasten harjoittamiseen ja seksuaalisen nautinnon lisäämiseen. Nämä alkuperäiset jadekivet olivat valmistettu tummanvihreästä nefriittijadesta. Pitkään jademunilla harjoitelleet naiset hallitsivat lantionpohjalihaksiaan ja vaginan hermopäätteitä niin hyvin, että he pystyivät esimerkiksi kääntämään kiven vaginassaan ympäri pelkästään näitä lihaksia käyttämällä. Kyseiset lihakset ovat yhteydessä juuri seksuaaliseen nautintoon, mutta myös esimerkiksi virtsan pidätykseen, alaselän asentoon sekä synnytykseen ja siitä palautumiseen. Yoni egg -kivet aktivoivat ja treenaavat näitä lihaksia jo pelkästään kiven ollessa vaginassa esimerkiksi istuessa, nukkuessa tai kävellessä. Kivien käyttöön on kehitelty lisäksi myös paljon erilaisia 'treenejä'. Yoni egg -kivet toimivat siis vähän samoin tavoin, kuin geishakuulat.

Yoni egg -kiven käyttö siis kehittää lantionpohjalihaksia, mutta lisää myös vaginan tuntoherkkyyttä ja limakalvojen luonnollista kosteutta, joka tuo seksuaalista nautintoa. Tämä taas edistää esimerkiksi orgasmien saamista lisäten halukkuutta ja aistillisuutta. Yoni eggistä voi siis olla suurta apua seksielämän parantamiseen. Tämän lisäksi monet ovat kokeneet kivien käytön tuoneen helpotusta PMS-oireisiin ja kuukautiskipuihin. Yoni eggejä voidaan käyttää myös esimerkiksi synnytyksestä palautumiseen. Kivillä on siis lukuisia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavia fyysisiä vaikutuksia, mutta monet uskovat myös niiden henkiseen puoleen. Yoni eggien avulla pyritään kuitenkin ennen kaikkea luomaan yhteyttä itseensä ja naisellisuuteensa. Ne voivat tuoda lohtua ja toimia välineenä itsetutkiskelussa. Kiviterapian mukaan myös eri kivilajeilla uskotaan olevan erilaisia hoitavia ominaisuuksia ja energioita. Esimerkiksi ruusukvartsi tunnetaan lempeänä rakkauden kivenä, joka rauhoittaa ja kannustaa rakastamaan itseään ehdoitta. Ruusukvartsia on käytetty erityisesti seksuaalisista traumoista toipumiseen sen lempeyden ja itsemyötätuntoa vahvistavan energian vuoksi. Unelmien kivenä tunnettu jade liitetään terveyteen, pitkäikäisyyteen ja hyvinvointiin. Sen uskotaan vahvistavan itseluottamusta ja poistavan negatiivisia ajatuksia.


Yoni egg -kivien vaikutuksen näkee jo muutaman viikon käytön jälkeen, etenkin vaginan lisääntyneenä tuntoherkkyytenä ja lantionpohjalihasten vahvistumisena. Kiviä suositellaan aluksi käytettävän muutamia kertoja viikossa, mutta alun tottumisen jälkeen kiveä voi käyttää niin usein kuin haluaa, kuitenkin korkeintaan 12 tuntia putkeen. Kuten sanottu, jo niiden vaginassa pitäminen auttaa, mutta yoni eggejä voi käyttää myös esimerkiksi meditoinnissa ja joogassa. Kirjoitamme myöhemmin tarkemmin yoni egg -kivien käytöstä ja niiden hoitamisesta. Löydät valikoimastamme niin ruusukvartsisen kuin nefriittijadesta valmistetun yoni eggin. Tarjoamme myös muita tuotteita seksuaaliseen hyvinvointiin ja intiimihygieniaan, jotka löydät täältä.


0 kommenttia