Aknen hoito kosmetologin vinkeillä

Olen törmännyt viime vuosina yhä useampaan henkilöön, jolle on puhjennut vaikea akne aikuisiällä lähestyessään 30-vuoden ikää. Sama kävi minulle vuosi sitten lopetettuani hormonaalisen ehkäisyn käytön, ja loistavassa kunnossa ollut ihoni vaihtui parissa kuukaudessa erittäin pahaksi sekä kipeäksi akneksi. Vaikka kuinka yritin mielessäni järkeistää ongelman olevan pieni, aiheutti se niin paljon itsetunto-ongelmia, fyysistä kipua ja päänvaivaa, että lopulta päädyin kokeilemaan lähes kaikkea aknen hoitoon. Kokeilin erilaisia ruokavalioita, kosmetiikkatuotteita, ravintolisiä sekä homeopatiaa, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Suosin luonnonkosmetiikkaa ja mahdollisimman puhdasta ruokavaliota, ja minua kiinnosti selvittää, olisiko aknen hoito mahdollista luonnollisin keinoin. Lääkärini sanoi heti, että tämä ei tulisi olemaan mahdollista.


Mikä sitten voi aiheuttaa aknea aikuisiällä?


"Syitä aknen puhkeamiseen voi olla monia ja sen vuoksi aiheuttajan tai aiheuttajien selvittämisessä voi mennä aikaa. Tämän vuoksi moni suuntaa hyvin nopeasti ihotautilääkärin vastaanotolle ja aloittaa vahvan aknelääkityksen, ennen kuin aiheuttajat on edes selvitetty ja mietitty voisiko sen paranemiseen olla kenties hieman luonnollisempia keinoja, kuten elintapojen hiomista." kertoo Charmonie Spa -ekokauneushoitolan omistaja ja kosmetologi Tiia Hyvönen. "Akne on lähes aina hormonaalista. Sen puhkeaminen on yleistä murrosiässä, hormonaalisen ehkäisyn muutoksissa, pitkittyneessä stressissä, henkisesti raskaassa elämänvaiheessa, raskausaikaan ja lapsen saamisen myötä sekä voimatreenin aloittamisessa, jolloin testosteronitaso nousee. Monilla asiakkaistani on ollut jossain elämänvaiheessa aknea ja ainakin itsestäni tuntuu, että aikuisiän akne on tänä päivänä yleistä, hektisyyden, paineiden, stressaavan ja kiireisen elämän myötä. Onneksi tämä buumi on alkanut hieman rauhoittua ja näin myös moni on saanut aknen kuriin."Kuinka aknea tulisi hoitaa?


Aknea hoitaminen tulisi Tiian mukaan aloittaa kartoittamalla sen mahdollisia syitä. Milloin se on puhjennut ja mitä elämässä on tapahtunut siinä lähettyvillä? Onko yllämainituissa asioissa tapahtunut muutoksia? Suoliston kunnolla on myös suuri vaikutus ihoon ja esimerkiksi suoliston huono bakteeritasapaino voi puhkaista aknen. Onko siis esimerkiksi ruokavaliossa tullut muutoksia? Myöskin ihmisen luontainen hormonitoiminta, jota me emme valitettavasti pysty muuttamaan, aiheuttaa aknea. Jo pienikin epätasapaino tiettyjen hormonien välillä voi olla syy. Jos on minimoinut jo kaikki muut mahdolliset laukaisevat tekijät, niin tämä voi olla syy siihen. Tällöin kannattaa lähteä selvittämään ammattilaisen avulla, mitkä hormonit ovat epätasapainossa ja lähteä sitä kautta hoitamaan aknea. 


"Ulkoisesti aknea tulee hoitaa helläkätisesti, mutta hyvin huolellisesti. Huolellinen puhdistus puhdistustuotteella iltaisin ja oikein tulehtuneeseen akneen mahdollisesti myös aamuisin. Kosteuttaminen on tärkeää, jotta ihon pintä pysyisi ehjänä ja vastustuskykyisenä. Tärkeässä osassa ovat tasapainottavat ja tulehduksia hillitsevät tuotteet. En suosittele hankaavia kuorintoja tai hankaamista yleisesti muutenkaan. Esimerkiksi hedelmähappokuorinta on hyvä vaihtoehto akneen. Minimoi tukkivat tuotteet ja suosi luonnonkosmetiikkaa, aidosti hoitavia raaka-aineita sekä hyviä bakteereja, kuten probiootti- ja prebioottipitoisia tuotteita. Kaulan ja decolteen päivittäinen hieronta parantaa kasvojen alueen verenkiertoa ja aineenvaihdutaa, joka saattaa auttaa tukkeumia huuhtoutumaan kasvoilta."


Sisäisesti jokaisen on hyvä löytää itselle sopiva ruokailutapa, mutta akne tapauksissa kyseessä on tulehdustila, jota usein helpottaa maitotuotteiden, sokerin sekä gluteeniviljojen minimointi. Suosi maksan puhdistumista tukevia tuotteita. Paljon kasviksia ja helposti sulavia ruokia. Minimoi stressitekijät, käy rauhoittavilla kävelylenkeillä, joogassa ja liiku muutenkin kehoa kuunnellen. Ultraäänikasvohoito aknen hoidossa


Pääsin kokeilemaan yhteistyössä Charmonie Span kanssa heidän ultraäänikasvohoitoaan, josta olen kuullut paljon hyvää. Ultraääni syväpuhdistaa ihohuokoset kauttaaltaan kasvoilta, poistaa tulehdusta ja tappaa bakteereita iholta. hellävarainen ja kivuton ultraäänivärähtely nostattaa talia ihon pintaan, jolloin puhdistuminen tapahtuu. Kasvohoidossa rentoutetaan myös mieli ja samalla kosteutetaan ihoa runsaasti sekä räätälöidään hoitokokonaisuus jokaisen ihon tarpeen mukaan. Sarjahoitona ultraääni toimii loistavasti etenkin, kun iholla on akuutti ongelmatila. Muutoin ihanteellinen väli kasvohoidoissa on noin 1,5 – 2 kuukautta ja vähintään 3 – 4 kertaa vuodessa.


Kasvohoitoon mennessäni ihoni oli jo hieman rauhoittunut pahimmasta aknevaiheesta. Hoito oli kokonaisuudessaan hyvin rentouttava ja tunsin olevani asiantuntevissa käsissä. Charmonie Spa käyttää hoidoissaan pelkästään luonnonkosmetiikkaa, mikä teki kokemuksesta itselleni vielä miellyttävämmän, kun tiesin ettei mitään ylimääräisiä kemikaaleja laiteta iholleni. Ultraäänilaite ei tuntunut iholla oikeastaan miltään. Hoidossa on mahdollista valita myös ultraäänen jälkeinen mekaaninen ihonpuhdistus, jonka halusin minulle tehtävän. Tämä oli osittain hieman kivuliasta, mutta iho näytti ja tuntui hoidon jälkeen selkeästi puhtaammalta, vaikka punoittikin jonkin aikaa hoidon jälkeen. Ihoon muodostui muutamia uusia epäpuhtauksia hoidon jälkeisinä päivinä, mutta hoidon jälkeen parin kuukauden aikana sen kunto parani huomattavasti. Ihossani on edelleen epäpuhtauksia ja arpia, mutta suunta on selkeästi paranemaan päin, vaikkakin hitaasti. Uskon, että sarjahoitona tulokset näkyvät vieläkin nopeammin.


Koodilla EMBROSELIFE Saat -20% kasvohoidon hinnasta Charmonie Spa:ssa, kun varaat hoidon tammikuun aikana.


www.charmoniespa.fi

0 kommenttia