Oraakkeli vai tarot? Näin valitset sinulle sopivat kortit

Artikkeli on julkaistu alunperin Sunnuntainoita -blogissa yhteistyönä.


Olen hiljattain laajentanut korttikokoelmaani ihka ensimmäisellä oraakkelipakalla! Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä suomalainen verkkokauppa Embrosé lähetti minulle kauan himoitsemani The Starseed Oraclen. Pakan visuaalisen maailman on luonut Danielle Noel. Hänen kädenjälkeään on myös The Moonchild Tarot, yksi rakkaimmista tarot-pakoistani.


Voit lukea aiemmin kirjoittamani arvostelun The Moonchild Tarotista täältä.

Tässä kirjoituksessa paneudumme tarot-pakkojen ja oraakkelipakkojen eroavaisuuksiin. Jos tarot-kortit eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, suosittelen lukemaan kirjoittamani aloittelijan tarot-oppaan. Tuossa tekstissä kerron kattavasti mitä tarot-pakka pitää sisällään ja kuinka kortteja voi käyttää.Mikä on oraakkelipakka?


Oraakkelipakka on korttipakka, jossa jokainen kortti pitää sisällään jonkin neuvon tai viestin. Oraakkelipakoissa ei ole selkeitä sääntöjä, joten kategorian alle voidaan laskea hyvin monenlaisia kortteja. Esimerkiksi Karita Sainion Women in Business menee mielestäni oraakkelipakasta, vaikka virallisesti puhutaankin inspiraatiokorteista. Useat oraakkelipakat ovat teemoiltaan melko hengellisiä, joten ymmärrettävästi kaikki eivät halua kyseistä termiä käyttää.


Oraakkelipakoissa ei ole ennalta määrättyä rakennetta. Kortteja ei ole numeroitu tai jaettu eri maihin, ja korttien määrä voi vaihdella paljonkin pakasta riippuen. Kaikki oraakkelipakat ovat täysin uniikkeja kokonaisuuksia, etkä löydä samaa korttia useasta eri pakasta. Yleensä oraakkelipakka luodaan jonkin tietyn teeman ympärille. Voit siis halutessasi hankkia useita eri pakkoja, jolloin sinulta löytyy sopivia kortteja eri tilanteisiin ja mielialoihin.


Oraakkelikorttien tulkitsemiseen ei yleensä tarvitse erillistä ohjekirjaa, vaikka joidenkin pakkojen mukana tuleekin sellainen. Yleensä pelkkä kortin kuva ja siinä oleva lause kertovat tarvittavan – intuitiosi hoitaa loput.Pakkojen eroavaisuudet

Tarot-kortit noudattavat selkeää rakennetta, joka on pysynyt samana jo vuosisatojen ajan. Tarot-pakka pitää aina sisällään 78 korttia, jotka on jaettu suureen ja pieneen arkanaan sekä neljään eri maahan. Vaikka omistaisit 50 erilaista tarot-pakkaa, korttien merkitykset ovat pohjimmiltaan aina samat. Pakkojen välillä on tietysti vivahde-eroja, mutta käytännössä Three of Swords on aina Three of Swords. Oraakkelipakkojen sisältö on puolestaan joka kerta yllätys, sillä kaikki pakat ovat keskenään täysin erilaisia.

Yleisesti ottaen oraakkelikortit ovat luonteeltaan paljon lempeämpiä kuin tarot-kortit, sillä niiden viestit on usein muotoiltu positiivisiksi ja kannustaviksi. Korttien käsittelemät teemat ovat myös sen verran laajoja, että vain yhden kortin nostaminen kerrallaan voi riittää. Tarot-kortit voivat sen sijaan edustaa melko yksityiskohtaisiakin ongelmia elämässäsi, jolloin useamman kortin nostaminen antaa paremman kokonaiskuvan.

Tarot-korttien ymmärtäminen vaatii usein enemmän taustatyötä. Voit tietenkin jättää tulkinnat täysin intuitiosi varaan, mutta jos olet aloittelija, pelkkä kortin nimi ja kuva ei välttämättä herätä sinussa selkeitä mielikuvia. Vertaillaan esimerkkinä näitä kahta korttia:

  • Four of Swords

  • Water your garden – Nourishment. Body care. Tenderness. Rest.

Molemmat kortit kehottavat sinua lepäämään. Siinä missä tarot-kortin kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen tarvitaan joko aiempaa tietoa tai todella kehittynyt intuitio, oraakkelipakka kertoo kaiken tarvittavan itse kortissa.Oraakkelikortit ja tarot-kortit ovat siis keskenään melko erilaisia, vaikka niitä käytetäänkin pohjimmiltaan samaan tarkoitukseen – antamaan neuvoa. Jos et ole varma kumpi pakka sopisi sinulle paremmin, tässä vielä pieni yhteenveto:


Valitse oraakkelipakka, jos…

  • Kaipaat lempeää ja positiivista lähestymistapaa

  • Etsit enemmän inspiraatiota ja suuntaviivoja kuin tarkkaa ongelmanratkaisua

  • Et ole kiinnostunut käyttämään korttien merkitysten selvittämiseen aikaa ja vaivaa


Valitse tarot-pakka, jos…

  • Arvostat suoraa puhetta

  • Rakastat uusien asioiden opiskelua

  • Sinua kiehtoo vuosisatoja vanhat perinteet ja merkitykset korttien taustalla

  • Et säikähdä synkkiä korttejaVaikka työskentelenkin pääasiassa tarot-korttien kanssa, The Starseed Oracle on ollut aivan ihana pakka! Olen käyttänyt sitä sunnuntaisin nostamalla kortteja edustamaan tulevan viikon keskeisiä teemoja. Lisäksi olen kokeillut nostaa kortteja tarot-tulkintojeni tueksi, eli nostan tarot-korttien lisäksi välillä myös yhden oraakkelikortin.


Kiitos vielä tuhannesti Embrosélle, kun lähetitte minulle tämän pakan! Käykäähän kurkkaamassa heidän valikoima, jos omien korttien tai vaikka kivien hankkiminen kiinnostaa. Lisäksi Embrosén valikoimaan kuuluu edullisia tarot-tulkintoja, esimerkiksi kolmen kortin tulkinta on vain 15 euroa. Löydät Embrosén myös Instagramista.


Täältä pääset ostamaan itsellesi The Starseed Oracle -kortit!

0 kommenttia